Rune Andersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rune Andersen
Født19. juni 1962 (57 år)
Kristiansand
Beskjeftigelse Skuespiller, komiker
Nasjonalitet Norge

Rune Andersen (født 19. juni 1962 i Kristiansand) er en norsk skuespiller, humorist og standup-komiker. Andersen er fra Kristiansand, men bor nå i Oslo og på Bømlo.

Han har blant annet utdannelse fra Oddemarka skole i Kristiansand, og det var denne klassen han hadde med seg da han var gjest i Den store klassefesten i 2005.

Andersen var på 1980-tallet med i det lokale sommerrevylivet i Kristiansand i Tangakavalerene. Fra 1994 ble han med i radioprogrammet Hallo i uken, videre har han medvirket i Løgnaslaget med Per Inge Torkelsen og Tusenårsrevyen med Are KalvøDet norske teatret (1998). I 2004 og 2005 var han aktuell med forestillingen Hurra for Andersen! som besøkte de fleste større byer i Norge [1]. Under Komiprisen 2005 vant forestillingen klassen "beste forestilling - scene", mens Andersen selv vant klassen "beste mannlige artist, revy og komedie". Andersen har opptrådt flere ganger på norsk TV, blant annet i humorprogrammet Egentlig som gikk på NRK fra 1993-97.

Fra 2006 er han aktuell med musikalen Kveiteprinsen, en samfunnssatire der han deler rollene med Åsleik Engmark og Siw Anita Andersen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album

Løgnaslaget[rediger | rediger kilde]

Deltar på[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]