Rue Raymond-Losserand

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rue Raymond-Losserand, sett fra krysset med rue des Arbustes, nær église Notre-Dame-du-Rosaire

Rue Raymond-Losserand er en gate i 14. arrondissement i Paris.

Beskrivelse[rediger | rediger kilde]

Rue Raymond-Losserand er orientert i sørvestlig/nordøstlig retning. Tidligere var den kjent som rue de Vanves. Den begynner ved 106 avenue du Maine, ikke langt fra cimetière du Montparnasse, og ender opp 1640 etter meter ved boulevard Brune, ved gare Montparnasse og porte de Vanves.

Foruten av de nevnte gater krysses den av en lang rekke gater, fra nord til sør:

I nordsøst, på motsatt side av avenue du Maine fortsetter rue Raymond-Losserand som rue Auguste-Mie.

Med sine |1,6 kms lengde er den enn av de lengste gater i 14. arrondissement. Bare gatene Vercingétorix og Alésia, avenue du Maine og boulevard Raspail er lengre (og for de sistnevntes tilfelle er det fordi de fortsetter inn i andre arrondissementer).

Historie[rediger | rediger kilde]

Dene arterie nevnes første gang i 1210. Den heter chaussée de Vanves på Paris-kartet til Albert Jouvin de Rochefort av 1672. Den var ferdselsåre ut til de gamle kommunene Vaugirard, Montrouge og Vanves, og ble i 1860 delvis liggende innen Paris' utvidede bygreiser, som rue de Vanves.

Den 11. juli 1945 ble den oppkalt etter Raymond Losserand (1903-1942), en byråd fra kommunistpartiet som var morstandsmann og ble arrestert av tyskerne i mai 1942, torturert og så skutt 21. oktober samme år.

Billedgalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]