Ron Huldai

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ron Huldai
Centennial IMG 3742.JPG
Født26. august 1944 (73 år)
Hulda i Israel
Utdannet ved Universitetet i Tel Aviv
Beskjeftigelse Politiker, militærperson, underviser
Parti Arbeiderpartiet
Nasjonalitet Israel
Livssyn Jødedom
Utmerkelser Æresdoktor ved universitetet i Tel Aviv

Ron Huldai (hebraisk: רון חולדאי‎; født 26. august 1944) er en israelsk politiker, akademisk administrator, tidligere jagerflypilot og nåværende ordfører av Tel Aviv.

Ved 100-årsjubileet.

Huldai ble født i 1944 i kibbutzen Hulda (hans etternavn er tatt fra navnet på kibbutzen) av polske foreldre fra Łódź. Han er utdannet i historie ved Universitetet i Tel Aviv, det amerikanske Auburn-universitet ved Montgomery i Alabama, og utdannelse fra det amerikanske flyvåpenets krigsskole ved Maxwell Air Force Base (også ved Montgomery i Alabama) og ved Avansert ledelseprogrammet ved Wharton College på Universitet i Pennsylvania.

I løpet av Huldais 26 års militærtjeneste for det israelske flyvåpen Heyl Ha'Avir (1963–1989), tjenestegjorde han som kampflypilot og holdt flere posisjoner som kommandant. Som brigadegeneral hadde han ansvaret for flyvåpenets treningskole. Han tjenestegjorde også som koordinator for myndighetene og som systemansvarlig for flyvåpenets sivile konstruksjonprosjekter.

Etter at han trakk seg fra aktiv tjeneste i 1989 har han gått inn i privat sektor. Tre år senere ble han rektor for Herzliya hebraiske gymnas og arbeidet her i seks år.

Som medlem av det israelske arbeiderpartiet ble Huldai først valgt til ordfører av Tel Aviv i 1998, ble gjenvalgt i 2003 med 62 prosent av stemmene[1], og på nytt i 2008 med 50,6 prosent av stemmene.[2] Huldai stilte som ordfører i kommunevalget i 2008 som en del av en liste kalt Tel Aviv 1, noe som var et samarbeidliste mellom Arbeiderpartiet og partiet Kadima. Han ble også støttet av pensjonistene, byrådets største fraksjon.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]