Rogoznica

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rogoznica
LandKroatias flagg Kroatia
FylkeŠibenik-Knins flagg Šibenik-Knin
Postnummer22203
Areal68,1 km²[1]
Befolkning2 106[2] (2021)
Bef.tetthet30,93 innb./km²
Høyde o.h.2 meter
Nettsidewww.rogoznica.hr/
Kart
Rogoznica
43°31′35″N 15°58′10″Ø

Rogoznica er en by i Kroatia. Den ligger i Nord-Dalmatia i Šibenik-Knin fylke. Stedet ligger som sørligste tettsted på grensen til Split fylke.

Rogoznica ligger ca. 25 km vest for Split flyplass (SPU) og ca. 105 km sør for Zadar flyplass (ZAD). Norwegian og SAS flyr direkte fra flere flyplasser i Norge til Split lufthavn. Kystvegen, dvs riksveg 8 går i lia ovenfor Rogoznica. Dermed slipper Rogoznica gjennomgangstrafikk.

Tettstedet Rogoznica ligger delvis på en øy og på fastlandet. Øya er knyttet sammen med fastlandet ved at veg er anlagt ved hjelp av en fylling mellom fastlandet og øya. Rogoznica ligger i ei lun vik avskjermet fra havet ved to naturlige halvøyer formet som naturens molo. I denne lune vika ligger også en stor marina ved navn Marina Frapa. På yttersida av disse halvøyene ligger Adriaterhavet. Her er det kun noen få småøyer som tar av for vær og vind.

Rogoznica har mye kyststripe. Landområdet er kollelignende og ganske flatt. Det dyrkes mye oliven i området. Det er tre dykkersentre og det drives utleie av båter, biler, scootere og tråsykler i Rogoznica og du kan få noen til å ta deg med ut på havet for piknik eller fisketur.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]