Rodrigo Santoro

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rodrigo Santoro
FødtRodrigo Junqueira dos Reis Santoro
22. aug. 1975Rediger på Wikidata (48 år)
Petrópolis
BeskjeftigelseSkuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedPontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro
EktefelleMel Fronckowiak (2016–)[1]
Partner(e)Luana Piovani
NasjonalitetBrasil
UtmerkelserCinema Brazil Grand Prize for Best Actor (for: Bicho de Sete Cabeças)
Trophée Chopard

Rodrigo Santoro (født Som Rodrigo Junqueira dos Reis Santoro, den 22. august 1975 i Petrópolis, Rio de Janeiro) er en brasiliansk skuespiller. Han er av italiensk og portugisisk avstamming.

Hans første store rolle kom på kino-produksjonen i 2001, med filmen Bicho de Sete Cabeças (Brainstorm) fra det brasilianske regissøren Lais Bodansky. På slutten av filmen, fikk han stående applaus fra publikum. Han fikk rollen som den mannlige hovedrollen i Abril Despedaçado (Bak solen), som var en av de nominerte for beste utenlandske film i 2002 under Golden Globe Awards. Han hadde en rolle i 2003 i filmen Hector Babenco Carandiru, der han spilte en transeksuell fange kjent som Lady Di.

Han begynte å få jobbe innen reklamebransjen da han dukket opp i en kommersiell kampanje med Gisele Bündchen i 2002. Han spilte også den mannlige hovedrollen den 3 minutter lange reklamefilm for Chanel, regissert av Baz Luhrmann, sammen med Nicole Kidman i 2004. I 2006 sluttet Santoro seg til serien Lost som en av de overlevende fra Oceanic Flight 815, der han spilte karakteren Paulo. Hans karakter i denne serien ble drept i episoden "Exposé".

Santoro fikk rollen som den persiske keiseren Xerxes I i filmen 300, basert på Frank Millers tegneserie med samme navn, i 2007. Denne rollen hadde mange spesielle krav, som for eksempel intensiv trening for å klare de fysiske kravene. Han måtte også gjennom en fjerning av alt hans kroppshår, først ved hjelp av voksing, og deretter ved barbering da voksingen ble for smertefull. Hans øyenbryn ble beholdt intakt i første omgang, men dekket over med protetikk og trukket i stedet for å bli barbert. Santoro var den første brasilianske skuespilleren som noensinne har blitt nominert til en MTV Movie Awards innen kategorien for beste skurk. Imidlertid vant han ikke denne prisen, og den ble gitt til Jack Nicholson for hans rolle i filmen The Departed.

Til tross for sin suksessrike internasjonale karriere, har Santoro sagt han ikke ønsker å flytte til Los Angeles og han ønsker å fortsette å bo i sin hjemby Rio. Han praktiserer meditasjon og idrett når tiden tillater dette, er en fan av musikkgruppa The Doors og han liker å lese William Shakespeares verker. Hans favoritt-skuespillere er Robert De Niro og Al Pacino. I 2008 deltok han under den britiske Soccer Aid som samlet inn penger for veldedighetsprosjekter arrangert av UNICEF. Han har hatt et forhold til make-up artist Vanessa Berigo.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.purepeople.com.br[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]