Roberto Garrido Padin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Roberto Garrido Padin
Født1945Rediger på Wikidata
BeskjeftigelsePrest Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil

Roberto Garrido Padin (født i 1945 i Brasil) er en biskop av Den brasilianske katolske apostoliske kirke (Igreja Católica Apostólica Independente do Brasil), basert i kirken Santa Barbara i Salvador de Bahia i det nordlige Brasil.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Roberto Garrido Padin ble født i en spansk familie. Han ble ordinert til prest i 1972 av biskop Luigi Mascolo fra den brasilianske katolske apostoliske kirke, virket som sogneprest og som biskopens sekretær.

Han ble bispeviet av Manoel Ceia Laranjeira den 2. mai 1989 i Salvador de Bahia. Biskop Manoel Ceia Laranjeira var i sin tid blitt bispeviet i 1951 av biskop Salomão Barbosa Ferraz fra Iglesia Católica Libre i Brasil.[1]

Biskop Roberto Garrido Padin ble biskop av bispedømmet Salvador de Bahia i Igreja Catolica Apostolica Independente i Brasil.

Garrido Padin ble kjent i internasjonale medier i 2002 etter å ha vært hovedkonsekrator, i 1998, av den argentinske biskop Rómulo Antonio Braschi fra Iglesia Católica Apostólica Carismática «Jesús Rey», som kontroversielt forsøkte å «ordinere» gruppen katolske kvinner kjent som The Danube Seven[2] til prester som man mente måtte aksepteres som gyldige prester også fra den katolske kirkes sakramentalteologis perspektiv.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Edward Jarvis: God Land & Freedom, The True Story of ICAB, Apocryphile Press, Berkeley CA, 2018, ss. 165-166
  2. ^ Per Einar Odden: «Prestinne»-vielsene på Donau, katolsk.no, 2002-07-15, lest 2024-02-05
  3. ^ Edward Jarvis: God Land & Freedom, The True Story of ICAB, Apocryphile Press, Berkeley CA, 2018, ss. 166-167