Hopp til innhold

Road Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Road Town
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Befolkning12 603 (2012)
Høyde o.h.10 meter
Kart
Road Town
18°26′00″N 64°37′00″V

Road Towns plassering

Road Town er hovedstaden i øygruppa De britiske Jomfruøyer i Karibien, som er et Britisk oversjøisk territorium. Byen ligger på øya Tortola i en dal ved vika Road Bay på øyas sørvestre del og har ca. 9 500 innbyggere.

Sentrum avgrenses av området rundt Waterfront Drive og Main Street mellom Wickhams Cay 1 i vest og Wickhams Cay 2 i øst. Det finnes noen historiske bygninger, som det gamle lagerhuset Pusser's Company Store fra 1700-tallet, fengselet HM Prison bygd på 1840-tallet, Governor's House og J.R. O'Neal Botanic gardens samt fortene Fort Burt på Slaney Hill i vest, Fort George på Fort Hill i øst, Fort Charlotte på Harrigans Hill og Fort Road town på Russell Hill.

Foruten forvaltningsbygninger, sykhus, postkontor og banker finnes det et museum, Virgin Islands Folk Museum.

Historie[rediger | rediger kilde]

Byen ble grunnlagt i 1648 av nederlandske bosettere fra det Det nederlandske vestindiske kompani. Navnet stammer fra et nautisk begrep the roads ("redd"), som betyr et sted som er mindre beskyttet enn en havn, men likevel en grei angringsplass.

Samferdsel[rediger | rediger kilde]

Byen har en havn som er et svært populært mål for cruisebåter og større og mindre fritidsbåter. I tillegg betjenes byen av Terrance B. Lettsome internasjonale lufthavn som ligger på øya Beef Island, ca. 12 km øst for sentrum.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]