Ringworld

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ringworld er en science fiction-roman skrevet av Larry Niven og gitt ut i 1970. Romanen vant Nebulaprisen in 1970,[1] og dessuten Hugoprisen og Locusprisen in 1971.[2] Romanen regnes som en klassiker innen science fiction-sjangeren.

Ringworld fikk til sammen tre oppfølgere og fire «prequels».

Handling[rediger | rediger kilde]

Ringworld følger en liten gruppe utforskere som sendes forbi «det kjente universet» for å undersøke en mystisk og nyoppdaget artefakt: en enorm ring en million engelske mil bred og 600 millioner engelske mil i omkrets, som omkranser en sol-lignende stjerne. På innsiden har ringen en flat og beboelig overflate tilsvarende arealet til tre millioner Jorden-lignende planeter.

Gruppen består av Louis Wu (menneske), Teela Brown (menneske), Speaker-To-Animals (en krigersk utenomjordisk art kalt «kzin») og Nessus (en forsiktig utenomjordisk art kalt «Pierson's Puppeteer»).

Ekspedisjonens romskip blir skutt ned av Ringverdenens forsvarssystemer og kræsjlander på den indre siden av ringen. Med ødelagt romskip har den lille gruppen ikke noe annet valg enn å legge ut på oppdagelsesferd i ruinene av sivilisasjonen som tilsynelatende en gang bygget Ringverdenen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ * 1970 Award Winners & Nominees, Worlds Without End
  2. ^ * 1971 Award Winners & Nominees, Worlds Without End
Denne litteraturrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.