Ricochet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Ricochet (sang)»)

«Ricochet» (Noen ganger kalt Rick-O-Shay og også Ricochet Romance) er en amerikansk populærmusikksang. Krediteringen viser at den ble skrevet av Larry Coleman, Joe Darion samt Norman Gimbel, uten å presisere hvem som skrev melodien og hvem som skrev teksten. Ettersom Coleman og Darion skrev «Changing Partners» samme år med Darion som tekstforfatter og Coleman som komponist, mens Gimbel skrev den engelske teksten til «Sway» samme år, kan det konkluderes med at Coleman skrev melodien og Darion og Gimbel teksten.

Sangen var med i filmen Ricochet Romance fra 1954.

Den best kjente versjonen ble spilt inn av Teresa Brewer 10. juli 1953 og utgitt av Coral Records med katalognummer 61043. B-siden var «Too Young to Tango».

«Ricochet» er én av de sangene Brewer gjeninnspilte til sitt Greatest Hits-album (Philips) i 1962, med et nytt Nashville-arrangement.

I Storbritannia hadde Joan Regan med The Squadronaires den best kjente versjonen. Andre versjoner ble laget av Alma Cogan og Billie Anthony.

Innspillingen med Joan Regan ble utgitt av britiske Decca Records med katalognummer F10193.

Innspillingen med Alma Cogan og Ken Mackintosh med orkester ble gjort i London 27. november 1953. Den ble utgitt av EMIHis Master's Voice-etiketten med katalognumrene B 10615 og 7M  173. I Norge ble den utgitt på His Master's Voice A.L. 3388. Den andre siden på alle utgivelsene var «The Moon Is Blue».

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Juul Hansen har skrevet en norsk tekst. Den norske tittelen er «Si at du mener meg». Solveig Skramstad med Karl Westbys orkester utgav den på platen Columbia GN 1460 i 1954.[1]

Listeplasseringer[rediger | rediger kilde]

Artist Liste Høyeste
plassering
Uker på listen Dato for listeplassering
Teresa Brewer USAs flagg Billboard-listen[2] # 2 1953
Joan Regan med The Squadronaires Storbritannias flagg Storbritannia[3] # 8 5 30. januar 1954

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se plateetiketten
  2. ^ Whitburn, Joel (1973): Top Pop Records 1940-1955. Record Research
  3. ^ Chart Stats - Joan Regan With The Squadronaires - Ricochet