Richard Rodenhiser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Richard Rodenhiser
Født17. oktober 1932 (87 år)
Malden
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
Nasjonalitet USA
Sportishockey

Richard Peter «Dick» Rodenhiser (født 17. oktober 1932 i Malden i Massachusetts) var en amerikansk ishockeyspiller som deltok i de olympiske vinterleker 1956 i Cortina d'Ampezzo og 1960 i Squaw Valley.

Rodenhiser vant en olympisk sølvmedalje i ishockey under vinter-OL 1956 i Cortina d'Ampezzo. Han var med på det amerikanske ishockeylaget som kom på andreplass i turneringen bak Sovjetunionen. Det var ti lag som deltok, etter gruppespillet spilte de seks beste lagen en enkeltserie der alle lagene møttes en gang. USA vant fire kamper og tapte en, 0-4 til Sovjetunionen i sluttspillsserien. Sovjetunionen vant alle fem kampene og vant serien med maksimale ti poeng foran USA med åtte og Canada med seks.

Fire år senere, under vinter-OL 1960 i Squaw Valley ble han olympisk mester i ishockey. USA vant alle fem kampene i finaleserien som besto av seks lag. Canada ble nummer to og Sovjetunionen kom på tredjeplass.

Rodenhiser ble også verdensmester i ishockey 1960, OL-turnering i Squaw Valley var også det 27. verdensmesterskapet i ishockey. Han deltok i fire verdensmesterskap.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

VM-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]