Rent-A-Wreck

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rent-A-Wreck
RAWlogo DIGITAL cmyk.png
BransjeBilutleie
Etablert1968
Nettstedhttp://www.rentawreck.com

Rent-A-Wreck er et bilutleiefirma som primært er kjent for å leie ut brukte biler til lavere priser enn vanlig i bransjen. De er også kjent for å leie ut biler til yngre sjåfører som andre bilutleiefirmaer nødig leier ut til. Den gjennomsnittlige Rent-A-Wreck bil er tre til fem år gammel og har ofte mer enn 100 000 km. bak seg.

Selskapet ble grunnlagt i 1968 i Los Angeles, California av David Schwartz, en ung forretningsmann som drev en bruktbil-forretning. Rent-A-Wreck begynte som et pionerprosjekt ved å leie ut biler i nabolaget for lavere satser enn de nærmeste konkurrenter. Takket være god mediadekning, spesielt i New York Times, Wall Street Journal og på et fjensynsshow fanget Rent-A-Wreck interesse, og innen 1973 hadde selskapet solgt rettigheter til å bruke navn og logo til sin første franchise-tager. Rent-A-Wreck har ca. 200 utleiekontorer i USA og Skandinavia. I Norge ble Rent-A-Wreck etablert i 1973 og har nå utleievirksomhet på 30 steder.

Rent-A-Wreck har vokst til å inkludere franchiserte virksomheter over praktisk talt hele USA og i Skandinavia og Island. En typisk Rent-A-Wreck virksomhet holder til noe utenfor etablerte forretningsstrøk.

Selskapets motto er: Ikke la deg lure av navnet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]