Rammeplan for kulturskolen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Rammeplan for kulturskolen, "Mangfold og fordypning", ble utgitt i 2016 av Norsk kulturskoleråd og erstatter den forrige rammeplanen «På vei til mangfold» (utgitt i 2003, også av Norsk kulturskoleråd. Norsk kulturskoleråd har på oppdrag fra sine medlemmer, som er kommunene i Norge, utarbeidet denne rammeplanen. Intensjonen er at gjennom dette dokumentet vil kulturskolene i landet få et innovativt og kvalitativt løft. Gjennom rammeplanen er det tatt vare på den særegne kulturskolen i Norge, samtidig som planen skal etablere en nasjonal fellestenkning som vil bidra til et ytterligere kvalitetsløft for kulturskolen.

Rammeplan - hvorfor?[rediger | rediger kilde]

Kulturskolens tilbud skal ha høy kvalitet både faglig og pedagogisk. I framtida skal kulturskolen kunne tilby større fleksibilitet i organisering av sine tilbud samt gi tydeligere beskrivelser av mål, innhold og arbeidsmåter. Rammeplanen møter disse utfordringene.

Planen kategoriserer de ulike tilbudene i tre opplæringsprogram, som ivaretar aktivitet, opplæring og fordypning. Det er et mål å kunne etablere tilbud av høy kvalitet innen breddeprogrammet, kjerneprogrammet og fordypningsprogrammet.

Rammeplanen «Mangfold og fordypning» bygger på Norsk kulturskoleråds Strategi 2020 og på rammeplanen fra 2003 - «På vei til mangfold».

Planen legger også til grunn Kunnskapsløftet fra 2006, kulturløftene fra 2005 og 2009, Kulturskolen - utviklingen av de kommunale kulturskolene som gode lokale ressurssentre (2010), Kulturutredningen 2014 og Meld. St. 20 (2012–2013) På rett vei - Kvalitet og mangfold i fellesskolen.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]