Radikale Sosialister

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Radikale Sosialister
LederTore Karlstad
Grunnlagt2005
HovedkvarterFlisa
Antall medlemmerca, 20 (når?)
IdeologiKommunisme
Anti-stalinisme
Politisk posisjonRadikale venstre
Representanter:
Kommune1 (2015)
Fylke0 (2015)
Storting0 (2013)

Radikale Sosialister er et parti som bygger sitt program på samme grunnsyn som kommunismen. Medlemmene av Åsnes kommunistiske arbeiderlag meldte seg ut av Norges Kommunistiske Parti (NKP) mot én stemme 15. desember 2004. Hovedgrunnen er at de mente at ledelsen i NKP ikke har tatt et oppgjør med Stalin-tida. Andre grunner er uenighet om rovdyrpolitikken og det religiøse synspunktet.

De to NKP-representantene i kommunestyret i Åsnes meldte også overgang. Partiet fikk ny tillit ved kommunestyrevalget i 2007, da Tore Karlstad og Emil Rundberget ble valgt inn som partiets representanter i kommunestyret. Karlstad ble partioets eneste representant etter kommunestyrevalget i 2011.[1]

Partileder er Tore Karlstad. Partimedlem Bjørn Frang var sterkt deltagende i Christine Kohts program Koht i kommunen, som handlet om valgkampen i Åsnes i 2003.

Åsnes kommunistiske arbeiderlag var i sin tid det mest aktive lokallaget til NKP, og hadde ved utmeldelsen to av partiets tre folkevalgte.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Ole Øyvind Sand Holthe (22. august 2014): Den røde mare. Dagens Næringsliv
politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)