R. Kjeldsberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

R. Kjeldsberg er et konsern som driver med kaffebrenning og eiendom i Trondheim. Konsernets morselskap er R. Kjeldsberg AS, stiftet i 1994 og registrert i Enhetsregisteret siden 1995.

Historie[rediger | rediger kilde]

R. Kjeldsberg fører sin virksomhetshistorie tilbake til 1856, da Rasmus Flor Kjeldsberg åpnet en kolonialbutikk i Trondheim sentrum. Selskapet ble senere overtatt av hans sønn, Francis Kjeldsberg, og har siden gått i arv til nye generasjoner av Kjeldsberg-familien. Berit Kjeldsberg, som var konsernsjef frem til høsten 2011, tilhører femte generasjon direkte etterkommere etter Rasmus Flor Kjeldsberg. Siden 2011 ledes selskapet av Ole Petter Bjørseth.[1][2]

Fra å være en enkelt kolonialbutikk utviklet R. Kjeldsberg seg til å bli en av landets største kolonialgrossister, og alltid med kaffebrenning som en viktig del av virksomheten. Selskapet importerte råvarer med omhu og fikk brent kaffe ved ulike kaffebrennerier i Trondheim. I 1960 ble de medeier i Kaffebrenneriet Probat, som i 1997 ble til Kjeldsberg Kaffebrenneri. Samme år ble grossistvirksomheten solgt til REMA 1000. Kaffe fra Kjeldsbergs brenneri på Nyhavna i Trondheim selges i dag i butikkene til REMA 1000 og Bunnpris.

Da grossistvirksomheten ble avviklet i 1997 satt R. Kjeldsberg med et stort antall eiendommer, og det var naturlig å utvikle driften innenfor nettopp eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning. Kjeldsberg Eiendomsforvaltning AS (KEF) ble etablert som eget selskap i 1999. De forvalter i dag ca 400 000 m2 næringsareal og 1500 leiligheter i Trondheim og omegn. R.Kjeldsberg var en sentralt aktør i utviklingen av bydelen Nedre Elvehavn fra 1998, og er nå tungt involvert i utviklingen av Sluppen som en av Trondheims nye bydeler.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Kunngjøringer - Brønnøysundregistrene». w2.brreg.no. Besøkt 27. desember 2018. 
  2. ^ Oppføring i proff.no-databasen for R. Kjeldsberg AS, besøkt 27. desember 2018.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]