Nedre Elvehavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nedre Elvehavn
Nedre Elvehavn in Trondheim 21.jpg
Restauranter ved Solsiden på Nedre Elvehavn.
Basisdata
BydelØstbyen
KommuneTrondheim
Grenser tilMidtbyen, Brattøra, Nyhavna, Lademoen, Møllenberg, Bakklandet
Beliggenhet
Map
Nedre Elvehavn
63°26′05″N 10°24′36″Ø

Kjøpesenteret Solsiden (bak t.v.) ligger på Nedre Elvehavn.

Nedre Elvehavn er en bydel i Trondheim på nordsiden av Bakke bru som avgrenses av Innherredsveien, Nidelva og Dyre Halses gate. Bydelen var tidligere et industriområde hvor man fant Ørens Mekaniske Værksted og Trondhjems Mekaniske Værksted, men som fra rundt 2000 huser boliger, kjøpesentere og næringslokaler.

Området blir ofte kalt «Trondheims Aker Brygge», fordi begge steder er tidligere verkstedsområder som nå er bygd om til områder med service, handel, boliger, kontorer, kaféer og uterestauranter. Nedre Elvehavn ble i løpet av ti år rundt 2000 bygd om til et av byens mest populære områder for handel, næring og å bosette seg.

På Nedre Elvehavn ligger blant annet kjøpesenteret Solsiden, med cirka 60 ulike butikker og kaféer. Området har også store parkeringshus, museum og det tidligere Dokkhuset brukes nå som konserthus for jazz og kammermusikk. Området har over 5 000 fastboende, og er ikke fullt utbygd. Det har et moderne hotell, Scandic Solsiden. Scandic Nidelven (tidligere Rica Nidelven) ligger på motsatt side av elva med gangforbindelse via Verftsbrua.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]