Rådgivende Ingeniørers Forening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Rådgivende Ingeniørers Forening
Stiftet1919[1]
LandNorge
Nettstedwww.rif.no
www.rif.no[1]
Kart
Rådgivende Ingeniørers Forening
59°55′43″N 10°42′37″Ø

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) er en uavhengig bransjeorganisasjon for rådgivende ingeniørbedrifter i Norge, stiftet i 1919 som Tekniske Konsulenters Forening.[2]

Foreningen arbeider med rammepåvirkning og bistår medlemsfirmaene med direkte tjenester som juridisk bistand, forsikringer, personalforvaltning, bransjeprognoser og faglig utvikling. Det er totalt 150 medlemsbedrifter og disse har til sammen 13.500 ansatte og omsetter for vel 17 milliarder per år.

Medlemsbedriftene er underlagt en godkjenningsordning basert på krav knyttet til firmakompetanse, forretningsmessig drift, forretningsskikk, kundetilfredshet og ansvarsforsikring. I tillegg kan de ansatte i medlemsbedriftene søke om personlig godkjenning innenfor sitt fagområde.

RIFs oppgave er å sørge for at samfunnet, politikerne og oppdragsgiverne bedre forstår hva medlemmenes innsats betyr for fellesskapet. Hovedkontoret ligger i Oslo, mens det rundt om i landet er 10 lokalforeninger.

Foreningen har kompetanse innen fag, jus, økonomi, forsikring og kommunikasjon. Hvert år utgir foreningen RIFs lønnstatistikk. I 2010 utgav de også den første rapporten i serien «State of the Nation - Norges tilstand», som estimerte vedlikeholds- og oppgraderingsbehovet innenfor offentlig infrastruktur og bygg. Konklusjonen var at det totale etterslepet i rapporten fra 2015 var på 2.600 milliarder kroner.

Administrerende direktør for RIF siden 2008 er Liv Kari Skudal Hansteen.

RIF er medlem i FIDIC og EFCA, den globale og europeiske foreningen for rådgivende ingeniørfirmaer. RIF er også tilknyttet nordiske og nordeuropeiske møteplasser for rådgiverorganisasjoner. Elleve lokalforeninger representerer bedriftene i sine nærområder.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Utgave 2017-05-22 av GRID[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ [1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]