Quiet Sun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
England Quiet Sun
Phil Manzanera.JPG
OpphavLondon, England
Periode19701972 (1975)
SjangerProgressiv rock, Canterbury
PlateselskapIsland Records
Tidligere medlemmer
Phil Manzanera
Charles Hayward
Dave Jarrett
Bill MacCormick

Quiet Sun er et tidligere band innenfor progressiv rock og jazz-fusion, med undersjangeren Canterbury. Bandet ble stiftet i 1970 og bestod av Phil Manzanera (gitar), Bill MacCormick (bass), Dave Jarrett (keyboards) og Charles Hayward (trommer). Bandet spilte og turnerte sammen til 1972 før det ble oppløst, men ble gjenopplivet og hadde en innspillingsperiode våren 1975 hvor de gav ut sin første og eneste studioutgivelse.

Bandet ble opprettet som et skoleband ved Dulwich College i Southwark, London under navnet Pooh and the Ostrich Feather i 1968, men skiftet navn til Quiet Sun i 1970. Bandet integrerte jazzelementer og keyboards inn i musikken på samme måte som Soft Machine, men skilte seg likevel ut på grunn av Mazaneras energiske gitarspill, som varierte veldig fra Soft Machine som ikke hadde med gitar på sine utgivelser før de gav ut Bundles i 1975.

Quiet Sun ble oppløst i 1972, etter at Manzanera dro til Roxy Music, MacCormick til Matching Mole, Hayward til This Heat mens Jarrett forlot musikkarrieren og begynte å undervise matematikk. På våren 1975 kontaktet Manzanera bandmedlemmene under innspilling av hans soloutgivelse Diamond Head, med forespørsel om å samle sammen Quiet Sun igjen for å spille inn et studioalbum med tidligere materiale på samme tid. Denne utgivelsen, kalt Mainstream, hadde med Brian Eno på tangenter og fikk god kritikk av musikkmagasinet New Musical Express som månedens album.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • 1975 – Mainstream
  • 2000 – Manzanera Archives: Rare One

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]