Psycho le Cému

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Psycho le Cému er en japansk visual kei-gruppe som var aktiv fra mars 1999 til mai 2006.

Gruppen startet som independent-band, men fikk platekontrakt med et stort selskap fra og med sitt andre album og hadde flere topp 10-hits i Japan. Gruppen har også spilt i vesten, på animeconventions i USA i 2004, og har utgitt to DVD-plater fra disse turnéene.

Psycho le Cému har en humoristisk tone, med fargerike kostymer og melodiøs popmusikk som ikke kan beskrives som pompøs, og bandet har spilt inn flere humoristiske sketsjer. Denne stilen ga bandet en enorm kommersiell suksess, men førte også til rivninger innad i gruppen, fordi vokalist DAISHI ønsket å spille hardere musikk. Mot slutten av 2004 kom bandet og managementet frem til et kompromiss: å starte et alter ego-band uten dans eller fargerike kostymer under navnet Bad Boys, Be Ambitious, men dette ble et kortvarig eksperiment, ettersom DAISHI ble arrestert for besittelse av amfetamin 31. mai 2005, og bandet mistet platekontrakten, slik at deres fjerde album ble kansellert.

Våren 2006 kom PlCs plater i handelen igjen, kansellerte utgivelser ble utgitt, og gruppen reiste på avskjedsturné, men noe permanent comeback var det ikke snakk om.

DAISHI er i dag soloartist (og har gitt ut albumet "God Japanese Monster" med flere av de låtene som var tiltenkt "Bad Boys..."-prosjektet), Yura-sama og Lida har utgitt flere plater, spilt i USA og laget internett-TV-program under navnet DACCO, seek startet blog, og Aya hørte man ikke noe fra før i februar 2007, da han og seek startet gruppen MixSpeakersInc.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Demokassetter[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

Førsteopplaget inneholdt bonussporet "Yuu".

Samleplate med materiale fra perioden som indie-band, medfølger DVD med 4 musikkvideoer.

  • ~エピローグ~語り継がれる物語 [~Epilogue~ kataritsuga reru monogatari] (15. mai, 2006)
  • Greatest Hits (23. august, 2006)

Samleplate med både indie- og major-materiale, inneholder en DVD med musikkvideoer til de fleste låtene.

Mini-album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Alle singler fra 2002 og utover kom i en versjon med medfølgende DVD med musikkvideo. På LOVE IS DEAD hadde de to versjonenene forskjellige låter, versjonen uten DVD inneholder bonussporet "Bushido" som ble eneste utgivelse under navnet Bad Boys, Be Ambitious.

DVD[rediger | rediger kilde]