Professionshøjskolen Metropol

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Professionshøjskolen Metropol, Campus Rådmandsmarken, Sigurdsgade, Nørrebro
Professionshøjskolen Metropol på Tagensvej, med Christian Xs monogram i sandsten over hovedinngangen, København

Professionshøjskolen Metropol er en videregående utdannelsesinstitusjon i København som ble dannet 1. januar 2008 ved en fusjon mellom CVU Øresund, Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Danmarks Forvaltningshøjskole, Den Sociale Højskole, Frederiksberg Seminarium og Suhr’s Seminarium.

Metropol samler grunnutdannelser, etter- og videreutdannelser og forsknings- og utviklingsaktiviteter innenfor områdene sunnhet, rehabilitering, velferdsteknologi, ledelse, pedagogikk og sosialt arbeid.

Metropol rektor er Stefan Hermann (2011) som i samarbeid med rundt 1 000 medarbeidere styrer de daglige aktiviteter for institusjonens 10 000 studenter.

Grunnutdannelser[rediger | rediger kilde]

Metropol tilbyr i alt 15 videregående utdannelser:

Grunnutdannelsene er normert til 3½-4 år. Felles for alle grunnutdannelser er at de er profesjonsrettet. I løpet av utdannelsen får studentene undervisning på høyskolen og gjennomfører et eller flere praksisopphold på i alt 5-12 måneder på arbeidsplasser innen deres fagområde.

Etter- og videreutdannelse[rediger | rediger kilde]

Metropol tilbyr også etter- og videreutdannelse, bestående av diplomutdannelser, kurs, seminarer mv. knyttet til grunnutdannelsene og henvender seg til de samme faggrupper; oftest for studerende i alderen 25 år og oppover. Flere av tilbudene er dog også rettet mot fagområder utenfor sunnhets- og velferdssektoren.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]