Princeton University Press

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Princeton University Press
Etablert1911
HovedkontorPrinceton
LandUSA
Nettstedpress.princeton.edu (en) (2018)
Kart
Princeton University Press
40°20′59″N 74°39′13″V

Princeton University Press er et uavhengig amerikansk forlag med tette forbindelser til Princeton University.[1] Det ble grunnlagt i 1905 og har et godt rykte i vitenskapelige kretser.

I motsetning til de fleste universitetsforlag mottar Princeton University Press ingen finansiell støtte fra universitetet, og eies heller ikke av det. I utgangspunktet ble forlaget grunnlagt som et privat selskap, men i 1910 ble omgjort til et «non-profit»-selskap.

Forlaget har gitt ut seks bøker som har fått Pulitzerprisen.[2] Blant de mest kjente utgivelsene finnes Smyth Report fra 1945 og enkelte utgivelser fra Albert Einstein.

Selskapet er også kjent for sine vitenskapelige feltguider for dyr og planter, som gis ut under logoen Princeton Field Guides. Feltguidene er forankret i felterfaring og vitenskapelig studier, og er svært nyttige for både profesjonelle forskere og amatørforskere. Bøkene presenterer informasjonen i et kompakt format, nøye designet for enkel bruk i felten. Alle inkluderte arter har feltidentifikasjon og illustreres eller avbildes i farger og gir detaljert informasjon om identifikasjon, distribusjon og biologi.

I 2010 utga forlaget efter egne beregninger ut rundt 200 bøker i året.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Mission Statement» (engelsk). Arkivert fra originalen 29. desember 2010. Besøkt 29. oktober 2010. 
  2. ^ a b «A History of Princeton University Press» (engelsk). Arkivert fra originalen 23. mai 2011. Besøkt 29. oktober 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]