Presisjonsmarkedsføring

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Presisjonsmarkedsføring er markedsføring som er tilpasset individet. Gjennom kanaler som mobil, e-post/HTML og personlige internett-kampanjesider (PURL) sender bedriften ut informasjons- og markedstiltak som tilpasser seg individet, målgruppen og segmentet. Argumenter, bilder, design og informasjon autogenereres for den enkelte.

Presisjonsmarkedsføring gir automatisk kampanjerespons på et individnivå (real time), og man kan derfor tilpasse seg, forandre, eller presisere budskapet i kampanjekjøringen om budskapet ikke treffer optimalt. Under kampanjen kan man også gjøre ekstratiltak i samme eller andre kanaler om responsen uteblir.

Presisjonsmarkedsføring brukes også til å individtilpasse video/film slik at hver mottaker får en autogenerert og personlig video/film. Slike tiltak skaper ofte meget høy grad av respons og er godt egnet til viral markedsføring.

Mange vil oftere ha det som er ment for og tilpasset en selv. Det er hva presisjonsmarkedsføring handler om.

Wittusen & Jensen, avdeling visuell kommunikasjon, Bring Dialog og Direkt Media er bedrifter som har kommet og drevet lengst med dette innenfor systemteknikk, fagfelt og fokus i Norge.