Portal:Nord-Amerika/Utvalgt biografi/september

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tiger Woods.

Eldrick Tont Woods (født 30. desember 1975), best kjent som Tiger Woods, er en amerikansk profesjonell golfspiller. Han lå som nummer én på verdensrankingen i golf fra 15. august 1999 til 29. august 2004, det vil si 264 uker i strekk, og han ligger øverst på rankingen per dags dato.

Woods anses for å være en av de beste golfspillerne gjennom tidene, og har vunnet 14 major-turneringer. Han er en av bare fem spillere som har vunnet alle major-turneringene – dog aldri i samme sesong – og han er en av to spillere som har vunnet alle major-turneringene flere ganger. Woods er verdens best betalte idrettsutøver, og blir etter all sannsynlighet den første idrettsstjernen som når ti milliarder kroner i samlet inntjening.

Woods har en multikulturell familiebakgrunn. Hans far, Earl Woods, var en krigsveteran fra Vietnamkrigen og var av afrikansk-amerikansk, hvit og indiansk opprinnelse. Han var styreformann for sin sønns veldedighetsorganisasjon Tiger Woods Foundation frem til han døde av kreft 3. mai 2006. Woods' mor, Kultida Woods, er av asiatisk-amerikansk opprinnelse, og hennes foreldre var innvandrere fra Thailand.

Woods' egentlige fornavn er Eldrick. Han ble kalt «Tiger» av en vietnamesisk krigskamerat av sin far og ble senere kjent under dette navnet. I golfens verden har han alltid blitt kalt Tiger Woods.