Portal:Danmark/Utvalgt biografi/16

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne ingressen eller dette bildet er del av Portal:Danmark og del av arkivet Portal:Danmark/Utvalgt biografi For å opprette en ny artikkel i denne serien trykk her.


<< Forrige ingress Neste ingress >>
Dronning Caroline Mathilde
Dronning Caroline Mathilde

Caroline Mathilde (født 22. juli 1751, død 10. mai 1775 var datter av Fredrik Ludvig av Hannover og Augusta av Sachsen-Coburg-Gotha. Hun var søster av den senere Georg III av Storbritannia. Caroline Mathilde var dronning av Danmark og Norge gjennom sitt ekteskap med Christian VII.

Caroline Mathilde vokste opp i en stor søskenflokk hvor moren, prinsessen av Wales, var alene om omsorgen. Ved det danske hoffet var man på utkikk etter en ektefelle til kronprins Christian VII og da den danske utsendingen var på besøk i England i 1765 valgte han Caroline Mathilde. Opprinnelig var det ikke henne man hadde utsett seg, men hennes eldre søster. Man kjenner ikke til årsaken til at man endret på dette. Caroline Mathildes far og Christian VIIs mor, dronning Louise, var søsken. Dronning Louise hadde vært en populær dronning i Danmark og man håpet på at hennes gode navn ville smitte over på Caroline Mathilde og Christian. I tillegg fremsto Caroline Mathilde som en robust person.

Les mer