Portal:Beatles/Utvalgt artikkel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Listen nedenfor inneholder alle artikklene som har blitt valgt til å vises på forsiden.

Liste over utvalgte artikler[rediger kilde]

Bms6767ghgh.jpg

Dette er en ovesikt over månedens artikkel for Portalen Beatles. Når en artikkel mangler bilde, vil bildet til venstre brukes.

2019[rediger kilde]

Januar[rediger kilde]

Bms6767ghgh.jpg

Luther Dixon var en amerikansk låtskriver og sanger. Han er mest kjent som sangskriver, og lyktes i å skrive blant annet hiten «Why Baby Why», som Pat Boone nådde femteplass på hitlistene med. Deretter ble Dixon en låtskriver for en rekke kjente stjerner på 1950-tallet, ofte i samarbeid med andre. To av sangene han var delforfatter på, «Boys» og «Baby It's You» (under psevdonymet Barney Williams), ble innspilt av The Beatles.

Les mer...
Arkiv

Februar[rediger kilde]

Parlophone LP PMC 1202.jpg

Please Please Me er debutalbumet til The Beatles, utgitt 22. mars 1963. Albumet er, sammen med Let It Be, det eneste av de britiske Beatles-albumene der singler som allerede var utgitt i Storbritannia, ble inkludert. Det er også det eneste albumet der sangene ble kreditert McCartney-Lennon i stedet for Lennon-McCartney.


Les mer...
Arkiv

Mars[rediger kilde]

JohnLennonpeace.jpg

John Lennon var en britisk låtskriver, vokalist og gitarist. Han dannet The Beatles, bestående av Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Richard Starkey. Sammen med McCartney komponerte John Lennon en rekke sanger, 27 av hvilke toppet listene enten i Storbritannia eller i USA. Lennon hadde også en vellykket solokarriere, om enn den bare medførte én nummer 1-hit mens han levde, Whatever Gets You thru the Night. Lennon var selv i utgangspunktet svært begeistret for tradisjonell rock and roll, men han utvidet repertoaret sitt til også å inkludere en rekke andre stilarter, flere av hvilke han kan regnes blant grunnleggerne av, som psykedelisk rock. Sammen med sin andre kone, Yoko Ono, eksperimenterte han også i lang tid med avantgardistisk musikkLes mer...
Arkiv

April[rediger kilde]

Portal:Beatles/Utvalgt artikkel/April2019