Luther Dixon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Luther Dixon
Født7. august 1931[1][2]Rediger på Wikidata
JacksonvilleRediger på Wikidata
Død22. oktober 2009[1][2][3]Rediger på Wikidata (78 år)
JacksonvilleRediger på Wikidata
Ektefelle Inez FoxxRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Låtskriver, plateprodusent, dirigent[4], sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Luther Dixon (født 7. august 1931 i Jacksonville, Florida, død 22. oktober 2009, Jacksonville, Florida) var en amerikansk låtskriver og sanger. Dixon flyttet tidlig til Brooklyn, New York der han lærte å synge i kirken. Hans periode som sanger var relativt kort, og besto av deltakelse i en doo-wop-gruppe ved navn «The Four Buddies». Dixon var baryton og gitarspiller i tillegg til låtskriver sammen med Larry Harrison. Da bandet ble oppløst, fortsatte de to som låtskrivere, og fikk i 1957 en hit med Pat Boone med låten «Why Baby Why», som nådde femteplass på hitlistene.

Dixon ble etter hvert låtskriver for en rekke kjente stjerner på 1950-tallet, ofte i samarbeid med andre. Sangere som sang sanger han hadde skrevet inkluderte Perry Como, Bobby Darin, Elvis Presley og The Crests. Fra 1960 ble han låtskriver for The Shirelles. To av sangene han var delforfatter på, «Boys» og «Baby It's You» (under psevdonymet Barney Williams), ble innspilt av The Beatles.

De neste årene prøvde Dixon seg som produsent og låtskriver for forskjellige band, inkludert The Platters, men det ble etter hvert klart at musikkstilen hans var utdatert. Etter hvert som enkelte av sangene hans har kommet tilbake i popularitet, har Dixon har en kortvarig popularitetsbølge. Han ble nominert til Songwriters Hall of Fame kort tid før han døde i 2009.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Barney Williams, 497231
  2. ^ a b Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Luther Dixon, 87585
  3. ^ http://www.theguardian.com/music/2009/nov/11/luther-dixon-obituary
  4. ^ 4. jan. 2019

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]