Poppy Sound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Columbia Records' platemerke (label). Dette var disse som etter hvert tok hånd om utgivelsene for Poppy Sounds.

Poppy Sound var POP-Revyens plateselskap. Platene ble spilt inn og produsert i kommisjon, først hos Phonogram og senere hos Columbia (EMI).

Første utgivelse var «I Remember When I Loved Her» / «Frustration» med Oslogruppa The Beatmakers, som hadde vunnet musikkavisens talentkonkurranse. A-siden var en coverlåt som allerede var gjort kjent med The Zombies.

En ukes tid senere gikk The Pussycats i studio og spilte inn en spesialplate for POP-Revyens lesere. «Smile at Me» var, som de fleste av gruppas hits, komponert av gitaristen Trond Graff, mens B-siden var blank. Hastigheten var 33 1/3, som på LP-plater, og ikke 45 r.p.m., som på vanlige singelplater. Det ble reklamert med at det sammen med flexiplaten fulgte «et hefte i stort format med fargefotografier av gruppa». Enkelte ble kan hende skuffet over trykksaken. Den var på bare 4 sider, og fargebildene var ikke annet enn sort-hvitt trykk på orangefarget bunn.

I anledning gjenutgivelsen, som ekstraspor på The Pussycats' CD-en, Mrrr Mrrr Mrrr, ble sangen feilaktig omtalt som en «reklamesingle».[1] Dette kan ikke være rett; for selv om singelen «Smile at Me» ble laget eksklusivt for plateklubben Poppy Records, og ble tilbudt POP-Revyens lesere for 5 kroner, hadde det ikke noe med reklame eller promotering å gjøre. Vanlig pris for singler i hard vinyl, med både A- og B-sider, var 8 kroner, så flexisingelen var et forholdsvis dyrt produkt.

I motsetning til «I Remember When I Loved Her» med The Beatmakers, som var tilgjengelig for salg gjennom alle landets plateforretninger, var det ikke mulig å få kjøpt «Smile at Me» fra andre salgskanaler enn POP-Revyens redaksjon.

I nr. 17-1967 annonserte Poppy Sound en LP med tittelen Pop ’67. Denne var gjort i samarbeid med Columbia (EMI). Hele 14 norske grupper fra «Den store talentjakten» 1966-1967 medvirket på denne LP-en. Pop '67 ble gjenutgitt på CD i 2005 i serien «Norsk Rocks Skattkammer Vol. 6» sammen med en rekke bonusspor.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ *The Pussycats: Mrrr Mrrr Mrrr. Karusell. (CD). 551 410-2.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • POP-Revyen, 1966-1969.
  • The Beatmakers: «I Remember When I Loved Her» / «Frustration». Poppy Sound PS 101. (Singelen ble spilt inn hos Phonogram 21. november 1966.)
  • The Pussycats: «Smile at Me». Flexisingel. Poppy Sound PS 102.
  • (Diverse artister:) Pop ’67. Poppy Sound SNSX 5008.
  • (Diverse artister:) Pop ’67. Med bonusspor. «Norsk Rocks Skattkammer Vol. 6.» Backstage Records BR 008-05 A 2005.