Poppy Sound

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Columbia Records' platemerke (label). Dette var disse som etter hvert tok hånd om utgivelsene for Poppy Sounds.

Poppy Sound var POP-Revyens plateselskap. Platene ble spilt inn og produsert i kommisjon, først hos Phonogram og senere hos Columbia (EMI).

Første utgivelse var «I Remember When I Loved Her» / «Frustration» med Oslogruppa The Beatmakers, som hadde vunnet musikkavisens talentkonkurranse. A-siden var en coverlåt som allerede var gjort kjent med The Zombies.

En ukes tid senere gikk The Pussycats i studio og spilte inn en spesialplate for POP-Revyens lesere. «Smile at Me» var, som de fleste av gruppas hits, komponert av gitaristen Trond Graff, mens B-siden var blank. Hastigheten var 33 1/3, som på LP-plater, og ikke 45 r.p.m., som på vanlige singelplater. Det ble reklamert med at det sammen med flexiplaten fulgte «et hefte i stort format med fargefotografier av gruppa». Enkelte ble kan hende skuffet over trykksaken. Den var på bare 4 sider, og fargebildene var ikke annet enn sort-hvitt trykk på orangefarget bunn.

I anledning gjenutgivelsen, som ekstraspor på The Pussycats' CD-en, Mrrr Mrrr Mrrr, ble sangen feilaktig omtalt som en «reklamesingle».[1] Dette kan ikke være rett; for selv om singelen «Smile at Me» ble laget eksklusivt for plateklubben Poppy Records, og ble tilbudt POP-Revyens lesere for 5 kroner, hadde det ikke noe med reklame eller promotering å gjøre. Vanlig pris for singler i hard vinyl, med både A- og B-sider, var 8 kroner, så flexisingelen var et forholdsvis dyrt produkt.

I motsetning til «I Remember When I Loved Her» med The Beatmakers, som var tilgjengelig for salg gjennom alle landets plateforetninger, var det ikke mulig å få kjøpt «Smile at Me» fra andre salgskanaler enn POP-Revyens redaksjon.

I nr. 17-1967 annonserte Poppy Sound en LP med tittelen Pop ’67. Denne var gjort i samarbeid med Columbia (EMI). Hele 14 norske grupper fra «Den store talentjakten» 1966-1967 medvirket på denne LP-en. Pop '67 ble gjenutgitt på CD i 2005 i serien «Norsk Rocks Skattkammer Vol. 6» sammen med en rekke bonusspor.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ *The Pussycats: Mrrr Mrrr Mrrr. Karusell. (CD). 551 410-2.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • POP-Revyen, 1966-1969.
  • The Beatmakers: «I Remember When I Loved Her» / «Frustration». Poppy Sound PS 101. (Singelen ble spilt inn hos Phonogram 21. november 1966.)
  • The Pussycats: «Smile at Me». Flexisingel. Poppy Sound PS 102.
  • (Diverse artister:) Pop ’67. Poppy Sound SNSX 5008.
  • (Diverse artister:) Pop ’67. Med bonusspor. «Norsk Rocks Skattkammer Vol. 6.» Backstage Records BR 008-05 A 2005.

Portal:Musikk