Point Roberts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kart over Point Roberts
Kart som viser Point Roberts i forhold til Washington

Points Roberts er et ikke-inkorporert område i Whatcom fylke i delstaten Washington i USA. I 2000 hadde området 1.308 innbyggere. Dets største bosetningsområder er Maple Beach og South Beach.

Området er ytterst på Tsawwassenhalvøya, og stikker ut fra Delta i Canada. Point Roberts kan bare bli nådd fra resten av USA enten via veiforbindelse gjennom Canada, ved å krysse bukten Boundary Bay eller ved å bruke områdets småflyplass.

Grensedragningen som skapte dette isolerte US-amerikanske neset ble til i og med Oregon-kompromisset (Oregon Treaty) i 1846. Før dette var et svært stort område på det nordamerikanske kontinentets vestkyst ved elven Oregon omtvistet. Oregon-kompromisset fastsatte at grensen mellom US-amerikansk og britisk Nord-Amerika i dette området skulle følge den 49. breddegrad – med unntak av Vancouverøya og omliggende småøyer, som forble britisk i sin helhet.

USA-stubbDenne USA-relaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.