Plasmaskjerm

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
TV med plasmaskjerm

En plasmaskjerm er en skjerm der hver piksel består av 3 små lysrør; et rødt, et grønt og et blått. Plasmaskjermer har ingenting å gjøre med LCD-skjermer, selv om begge er flatskjermer. Plasmaskjermen har fått navnet sitt fra lysrørets virkemåte: den ioniserte strømførende gassen i et lysrør kalles nemlig et plasma.

Plasma-TV-en kom på markedet i 1999, men teknologien har vært kjent siden 1964. De første plasmaskjermene var ikke annet enn små punkter med lys som ble startet som laboratorieeksperimenter. Teknologien ble utviklet og forbedret, og på slutten av 60-tallet var den avansert nok til å konstruere geometriske former. I dag har teknologiske fremskritt innenfor høyhastighets digital databehandling, materialer og avanserte produksjonsmetoder muliggjort lyssterke, kontrastrike plasmaskjermer.

Levetid[rediger | rediger kilde]

Plasmaskjermer har 10år+ levetid, Pioneer har en 60 000 timers garanti på sine plasmaskjermer. Dette varierer så klart fra produkt til produkt.

Ulemper[rediger | rediger kilde]

Før var innbrenning av bilde en fare i plasmaskjermer, men nå i dag er ikke det et stort problem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

elektrostubbDenne elektrorelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.