Pillars of Society (1916)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pillars of Society
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1916
Prod.landUSA USA
SpråkStum
Engelske mellomtitler
Bak kamera
RegissørRaoul Walsh
Basert påHenrik Ibsens skuespill Samfundets støtter
Foran kamera
MedvirkendeHenry B. Walthall
Mary Alden
Juanita Archer
George Beranger
Josephine Crowell
FilmselskapFine Arts Film Company
(produksjon)
Triangle Film Corporation
(distribusjon)
Eksterne lenker

Pillars of Society er en amerikansk stumfilm fra 1916, regissert av Raoul Walsh. Manuset bygger på Henrik Ibsens skuespill, Samfundets støtter, fra 1877.

Pillars of Society hadde premiere i USA 27. august 1916.

Handling[rediger | rediger kilde]

Konsul Bernic, en stor skipsreder, som er regnet som en grunnpilar i det norske samfunnet, har bygget sin karriere på uærlige handlinger og løgner. Mange år tidligere hadde han vært fru Dorfs elsker. Som et resultat av forholdet, ble en liten jente født, og for å forsvare sitt gode navn og rykte, hadde han spurt svogeren, Johan – som var i ferd med å reise til utlandet – om å påta seg ansvaret.

Da fru Dorf senere døde, hadde han adoptert det alle trodde var hans niese. Nå, derimot, er Johan kommet tilbake til Norge, og bestemmer seg for å gjenopprette sitt navns ære. Karsten planlegger i panikk å drepe ham, og får ham til å gå ombord på et usikkert fartøy. Men Johan skifter skip, og isteden går Olaf, Karstens sønn, om bord. Redningsmannskap klarer å redde den unge, og Karsten, ute av stand til å lyve mer, bekjenner sannheten og innrømmer at han er jentas rette far.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]