Phloeidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Phloeidae
Vitenskapelig(e)
navn
:
Phloeidae
Norsk(e) navn:
Hører til: teger,
nebbmunner,
insekter
Antall arter: 3
Habitat: på land
Utbredelse: Sør-Amerika
Delgrupper:

Phloeidae tilhører gruppen Pentatomoidea, en undergruppe av tegene, en gruppe av nebbmunner. De har det til felles at munndelene er sugende og at de suger opp næringen. De lever av plantesaft fra planter og trær.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Store (20 – 30 mm), svært flate, brunlige teger. De er svært godt kamuflert og ligner lav-kledte trestammer. Både hode, thorax og bakkropp er sterkt, bladaktig utvidet sideveis. Fasettøynene er delt i en øvre og en nedre del. Antennene er tynne og tre-leddete. Scutellum er ikke speiselt stort, forvingene er nettaktig rynkete. Føttene er tre-leddete.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Phloeidae har ufullstendig forvandling, overgang fra nyklekt larve til det voksne kjønnsmodne insektet går gradvis gjennom flere nymfestadier. Phloeidae har yngelpleie, hunnen vokter over eggene og i alle fall over det første nymfestadiet, som hun enten dekker med kroppen sin eller bærer rundt på kroppen. de suger på ulike busker og trær, i alle fall i myrtefamilien (Myrtaceae). Disse tegene er utmerket kamuflert når de sitter på trestammer, men kan også forsvare seg ved å sprute væske fra stinkkjertlene, som munner ut på ryggen.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Familien finnes bare i Sør-Amerika.

Systematisk Inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]