Philosophisch-theologische Hochschule Sankt Georgen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sankt Georgen2.jpg

Philosophisch-Theologische Hochschule Sankt Georgen er en høyskole som drives av Jesuittene i Frankfurt am Main, med et tilknyttet presteseminar.

Den ble grunnlagt i 1926 av biskop Augustinus Kilian av Limburg under navnet Philosophisch-Theologische Lehranstalt Sankt Georgen.

Prosjektet ble særlig støttet av den pavelige nuntius til Tyskland Eugenio Pacelli, som tenkte seg et sentrum for skolastisk teologi i det tyskspråklige området. Høyskolen lå av politiske grunner frem til 1942 i Valkenburg i Nederland. Her studerte den kjente pater Alfred Delp S.J.; han ble den 2. februar 1945 henrettet i Plötzenseefengselet. Høyskolen holdt fra 1945 til 1950 til i Büren i Westfalen. Siden 1950 har den ligget i idylliske Frankfurt-Sachsenhausen.

Høyskolen finansieres idag for en stor del av bispedømmene Limburg, Osnabrück, Hildesheim og erkebispedømmet Hamburg, som sender sine prestestudenter til Frankfurt. I sommersemesteret 2005 fantes det ved St. Georgen 426 studenter i filosofi og teologi. 235 studerte for diplom eller på postgradualt nivå, 21 unge menn ville bli prester og 190 var gjestestudenter.

I annen halvdel av 1900-tallet fikk en rekke skandinaver sin prestelige formasjon og utdannelse ved presteseminaret og høyskolen.

Kjente professorer[rediger | rediger kilde]

Kjente studenter[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]