Petter Kleppe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Petter Kleppe
Født18. mai 1962Rediger på Wikidata (61 år)
BeskjeftigelseSkribent, forretningsdrivende Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Petter Kleppe (født 18. mai 1962) er norsk forretningsmann og forfatter. I januar 2011 ble Kleppe administrerende direktør (CEO) i det norske kontoret for det internasjonale advokatfirmaet DLA Piper. DLA Piper er verdens største advokatfirma målt i omsetning og antall ansatte. I Norge har selskapet 70 advokater og advokatfullmektiger. Kleppe sluttet som administrerende direktør i DLA Piper høsten 2013 og jobbet internasjonalt som Special Advisor for DLA Piper International til begynnelsen av 2014.

Kleppe tiltrådte stillingen som Head of HR and Organisational Development i SEB Norge i april 2014.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Kleppe har arbeidet som toppleder, med HR og forretningsutvikling i internasjonale konsulentselskaper, for blant andre PricewaterhouseCoopers. Da PwC ble en del av IBM Business Consulting i 2002, ble Kleppe partner med ansvar for forretningsutvikling og Human Capital Solutions i de nordiske landene. I 2005 ble Petter Kleppe CEO i det børsnoterte selskapet Jumpit ASA. Selskapet var børsnotert på AIM i London og var på det meste verdsatt til MNOK 250. Selskapet utviklet og solgte engangsbatterier til mobiltelefoner og hadde mer enn 60.000 utsalgssteder i verden. Forut for Kleppes inntreden som CEO, hadde han sittet i styret i ca 3 år.

I 2007 ble Kleppe medeier i Colliers International AS og ledet selskapets norske virksomhet. Mellom 2007 og 2009 var Kleppe administrerende direktør i Colliers International, der han som leder og medeier sto for selskapets virksomhet i Norge. Kleppe har siden også vært leder for corporate-avdelingen til Pareto PPN, en del av Pareto-gruppen som tilrettelegger investeringsprodukter og systemløsninger for investeringsrådgivere.

Kleppe er utdannet siviløkonom og har tatt Master of Business Administration (MBA) ved MIU IOWA State i USA.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Kleppe har skrevet boken Slik Leder de Beste' om lederskap i større organisasjoner. Boken ble gitt ut på Schibsted Forlag i 2002.

I 2011 bidro Kleppe til boken Helsefremmende lederskap av Erik Slinning og Rune Haugen (Gyldendal). Kleppe har også holdt en rekke foredrag om lederskap i internasjonale miljøer og selskaper.

Annet[rediger | rediger kilde]

Kleppe er tidligere idrettsutøver og har vunnet NM-gull i 5000m terrengløp og 1500m baneløp.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]