Petra Marklund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Petra Marklund
Petra Marklund in 2015.jpg
FødtPetra Linnea Paula Marklund
12. september 1984[1][2] (35 år)
Stockholm
Beskjeftigelse Sanger, komponist, programleder
Nasjonalitet Sverige

Petra Linnea Paula Marklund (født 12. september 1984 i Älta), tidligere kjent under artistnavnet September, er en svensk sanger. Fra 2014 er hun programleder for TV-programmet Allsång på Skansen.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Hun debuterte allerede som 16-åring med albumet Teen Queen. Siden tok hun artistnavnet September og brukte det i ti år. Men i 2012 gikk hun tilbake til sitt egentlige navn og opplyste samtidig at hun ville synge på svensk. Hennes første singel etter dette, Händerna mot himmelen (2012), skrevet av Joakim Berg gikk til topps på singellista og solgte til platina, 140 000 eksemplarer.

Som September hadde hun en rekke hits, noe som gjorde at hun turnerte intensivt i en periode. Fra 2009 til 2012 bodde hun i London, men så flyttet hun hjem igjen. «...hem efter ett decennium av kuskande över europop-kontinenten. Hem från klubbar, diskotek, festivaler, musikmässor, showcases, tv-soffor och pressträffar i Polen, Tyskland, Norge, Danmark, Litauen, England, Finland, Slovenien, Kina, Spanien, Japan, Grekland, USA, Australien, Irland och alla andra ställen bortom Sverige där hon uppträtt.»[3]

Gjennom årene har hun hatt en rekke opptredener i TV og hun var med i første sesong av TV-serien Så mycket bättre i 2010. I 2011 og 2013 var hun gjesteartist i Allsång på Skansen, som hun i 2014/2015 var programleder for.

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]