Petit Palais

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Petit Palais
LandFrankrike[1]
Sted8. arrondissement[1]
Historiske fakta
Eier(e)Ville de Paris[2]
ArkitektCharles Girault[3]
François Hennebique
StilretningBeaux-Arts
Etablert1902
Ferdigstilt 1900
Kart
Kart
Petit Palais
48°51′58″N 2°18′52″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted

Petit Palais er en palasslignende bygning i Paris som ligger på sørsida av Champs-Élysées i sidegaten Avenue Winston Churchill mot Seinen. I dag rommer bygget Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris foruten skiftende utstillinger av bildende kunst. Det mest iøynefallende på den praktfulle bygningen er den store døren i gull som fremhever et buet inngangsparti på vestfløyen. Bygget er rombeformet med en hage midt mellom fløyene. Over inngangspartiet er det en vakker kuppel som speiler seg i dammene i hagen. Petit Paleis og Grand Palais ligger rett ovenfor hverandre og Avenue Winston Churchill fører en over Seinen og mot Hôtel des Invalides.

Petit Palais og Grand Palais ble reist til Verdensutstillingen i 1900. Bygningene ligger i byens 8. arrondissement. Petit Palais ble tegnet av Charles Girault.

Petit Palais har også tjent som modell for andre offentlige bygg, som Royal Museum for Sentral-Afrika nær Brussel og Museo de Bellas Artes (Fine Arts Museum, omfatter kunster som arkitektur, skulptur, malerkunst, fotografi og filmkunst) i Santiago, Chile.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]