Peter Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Jacobsen
Født4. mars 1954 (65 år)
Portland
Utdannet ved Lincoln High School
Beskjeftigelse Golfspiller
Nasjonalitet USA
Sportgolf

Peter Jacobsen (født 4. mars 1954) er en amerikansk golfspillerPGA-touren og Champions-touren. Han er en av golfsportens mer farverike personligheter og er derfor populær blant publikum.

Jacobsen er født i Portland i Oregon, og studerte ved University of Oregon. Han ble profesjonell i 1976 og vant sin første turnering på PGA-touren i Buick-Goodwrench Open i 1980. Han har syv seire totalt, og den siste kom 23 år etter den første. Han har spilt i Ryder Cup to ganger, i 1985 og 1995.

På Champions-touren vant han en major-turnering, U.S. Senior Open, det første året han deltok, i 2004. Året etter fulgte han opp med en ny major, Senior Players Championship.

Jacobsen har hatt to programmer på The Golf Channel: Peter Jacobsen Plugged In og Peter and Friends. Begge var diskusjonsprogrammer, men Plugged In hadde større variasjon og har hatt med band som Hootie and the Blowfish og Jacobsens eget band. «Jake Trout & the Flounders» var et band Jacobsen («Jake») startet sammen med Mark Lye og Payne Stewart midt på åttitallet.

Meritter[rediger | rediger kilde]

PGA-touren[rediger | rediger kilde]

Champions Tour[rediger | rediger kilde]

Ryder Cup[rediger | rediger kilde]

  • 1985, 1995

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

´´ Golf: Hovedartikkel · Portal · Kategori