Penny Pritzker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Penny Pritzker
Penny Pritzker official portrait.jpg
Født2. mai 1959 (58 år)
Chicago
Utdannet ved Harvard College, Stanford Law School, Stanford Graduate School of Business
Beskjeftigelse Politiker, gründer
Parti Det demokratiske parti
NasjonalitetUSA
Medlem avAmerican Academy of Arts and Sciences

Penny Sue Pritzker (født i 1959 i Chicago i USA) er en amerikansk forretningskvinne og medlem av Pritzkerslekten fra Chicago, en av USAs mest velstående familier.

Pritzker er et barnebarn av Abram Nicholas Pritzker (1896–1986), grunnlegger av hotellkjeden Hyatt, som vokste dramatisk under hans sønn Jay Pritzker (1922–1999), som er hennes onkel. Hun har økonomisk universitetsutdannelse fra Harvard University og fra Stanford University. Hun har store forretningsinteresser; hun er for tiden (2008) leder for Classic Residence by Hyatt, en kjede av luksusboligfellesskap for eldre og som er representert flere steder i USA, og som hun selv har grunnlagt.

Fra våren 2008 var Pritzker leder av Barack Obamas valgkampsfinansieringskomité.

Det ble den 20. november 2008 meldte CNN at hun var Obamas utvalgte til fremtidig handelsminister i hans administrasjon som skulle tiltre den 20. januar 2009; kort etter ble det sagt at hun hadde avbøyd fordi hun trodde bekreftelsesprosessen i senatet ville bli vanskelig.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)