Parwin Pazhwak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Parwin Pazhwak
پروین پژواک
Født1967
Kabul
Beskjeftigelse Dikter, forfatter, kvinnerettighetsforkjemper
Nasjonalitet Afghanistan

Parwin Pazhwak (født 1967 i Kabul) er en afghansk kunstner og en moderne dikter og forfatter som bruker det persiske språket. Hun har pashtunsk bakgrunn.

Parwin ble født inn i Pazhwak-familien, som er sterkt engasjert i litteratur og politikk, og hennes far og mor heter henholdsvis Ne'matulla Pazhwak og Afifah Pazhwak. Parwin er barnebarn av Abdul Rahman Pazhwak.

Hun gikk på den franske Malalai-skolen og fullførte medisinstudiet i Avicenna Medical Institute. Etter Sovjetunionens invasjon av Afghanistan, tilbrakte hun to år i Pakistan som en flyktning i transitt før hun flyttet til Canada som asylsøker. Hun bor nå i Ontario sammen med sin mann og barn.

Pazhwak betrakter sine dager som student som de beste i hennes liv, og livet i eksil som noen av hennes vanskeligste dager. Hennes litterære verker inkluderer moderne persisk poesi, noveller og malerier for barn. Hun har elleve kunstverk i alt til nå. To av hennes mest kjente bøker er Darja dar ShabnamHav i dugg») og Negin-ha wa Setara-haEdelsten og stjerner»).