Palam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Palam er en stor forstad og boligområde i Sør-Vest Delhi, Indira Gandhi internasjonale lufthavn, tidligere kjent som Palam Airport, den viktigste flyplassen i den nasjonale hovedstaden ligger her.

Historie[rediger | rediger kilde]

Palam er nevnt i det persiske sarkastiske vers, Sultanat-e-Shah-e-Alam, Az Dilli ta Palam, som[1][2][3] betyr «Keiser Shah Alams herredømme begynner i Delhi og ender på Palam». Dette indikerer at Palam eksisterte under Mogulriket i India.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Palam ligger 20 km Sørvest for New Delhi City Center. Det er omgitt av Dwarka, Janakpuri og Delhi Cantt. Palam ligger i Dwarka Sub-divisjon i South West Delhi (distrikt)

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Ram Chowk Markedet

Ram Chowk er et av de viktigste markedene i Palam med over 1 000 butikker. Mange butikker ligger langs hovedveien, inkludert Dada Chattri Wala Marg, Shere Punjab Dhaba, Ghar Jaisa, Footland og Swastik Kreasjoner.

Palam er delt inn i Rajnagar og Sadhnagar områder. Pandit Chowk, Jhanda wala Chowk og DDA park er viktige landemerkene i Rajnagar-II. Birbal Chaat er en restaurant i Ramphal Chowk. Den er kjent for sine tradisjonelle retter, Aloo Tikki, Bhalle Papri og Gol Gapee.

Kultur[rediger | rediger kilde]

Palams kultur er mangfoldig og omfatter mange templer. Det største og eldste er Dada Dev Mandir. Det er over tusen år gammelt, og er omgitt av en mer enn tretten dekar stor park,. Det er det største tempelet i Delhi.

Transport[rediger | rediger kilde]

Palam T-Banestasjon anleggsarbeid
Palam Station skilt som viser høyde over havet

Palam har en godt etablert transport infrastruktur. Det er gode forbindelser til andre deler av Delhi. Palam er forbundet med andre stater med fly, jernbane og veier.

Veier[rediger | rediger kilde]

Busser drives først og fremst av DTC og DIMTS, selv om private aktører opererer i regionen. Et privat drevet nettverk av chartrede busser forbinder Palamområdet til kontorer i nærheten og brukes av de som bor og arbeider i Delhi.

Delhi Metro[rediger | rediger kilde]

Palam T-Banestasjon ligger på Magenta linjen av Delhi Metro som har forbindelse til Janakpuri og den botanisk hagen.[4] Palam's T-banestasjonen ligger i nærheten av Palams politistasjon.[5] Den er forventet å være ferdig i 2016.

Jernbanenettet[rediger | rediger kilde]

Palam jernbanestasjon og har forbindelser til Rewari, Delhi Cantonnement og New Delhi.[6] Porbandar, Motihari & Delhi Sarai Rohilla tog passerer gjennom Palam jernbanestasjon.

Flyplass[rediger | rediger kilde]

Indira Gandhi internasjonale lufthavn, tidligere Palam Airport ligger i Palam.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Henry Sharp: Delhi: its story and buildings, utgitt av H. Milford
  2. ^ H. Fanshawe:Delhi, Past and Present, utgitt av Asian Educational Services ,ISBN 9788120613188
  3. ^ The tale of Dhaula Kuan Deccan Herald
  4. ^ Delhi metro rail Phase-III|
  5. ^ Delhi Metro Commences Tunneling at Palam on the Janakpuri west- Botanical garden corridor of Phase 3
  6. ^ «PM/Palam (3 PFs) Railway Station - Train Departure Timings - India Rail Info». Besøkt 1. juli 2016.