Pagan Love

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pagan Love
Generell informasjon
GenreStumfilm, romantisk dramafilm
Utgivelsesår1920
NasjonalitetUSA
Bak kamera
RegiHugo Ballin Rediger dette på Wikidata
ManusHugo Ballin Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Hugo Ballin
FotoJ. Roy Hunt Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeMabel Ballin, Togo Yamamoto, Rockliffe Fellowes Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)W.W. Hodkinson Distribution
Premiere(r)7. desember 1920 (USA)
Eksterne lenker

Pagan Love er en amerikansk stum romantisk dramafilm fra 1920, regissert av Hugo Ballin og med Mabel Ballin, Togo Yamamoto og Rockliffe Fellowes i hovedrollene. Filmen er basert på en novelle av Achmed Abdullah.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Tsing Yu-Ch'ing, en ung kineser, blir sendt til USA fra sitt hjemland for å studere vestlig sivilisasjon og fortsette arbeidet for sin egen regjering. Etter å ha studert ved et amerikansk universitet, oppretter Tsing en kinesisk avis i New York City, og han forelsker seg i en nesten blind jente - Kathleen Levinsky - datteren til en jødisk far og en irsk mor. Kathleen har opplevd lite kjærlighet hittil i livet, og hun tar gjerne imot oppmerksomheten han gir henne.

Når Dr. Hardwick, en klassekamerat fra studie-tiden, oppsøker Tsing og møter Kathleen, tilbyr han å kurere blindheten hennes gjennom en medisinsk operasjon. Denne operasjonen er en suksess, men Kathleen blir deretter synlig opprørt over Tsings utseende. Etter å ha reddet Kathleen fra en drapsmann, kjent som Hatchetman, vender Tsing tilbake til Kina og begår selvmord - i troen på at han vil finne evig kjærlighet med kvinnen han elsker i etterlivet. Tilbake i USA utvikler det seg snart en gjensidig tiltrekning mellom Kathleen og Dr. Hardwick.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 26. april 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]