Ovenfra-ned-parser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

En ovenfra-ned-parser er innen informatikk en parsingstrategi hvor man begynner på det øverste nivå av parsertreet og arbeider seg nedover ved å bruke omskrivningsregler i henhold til en formell grammatikk. LL-parsere er en type parsere som bruker en ovenfra-ned-parserstrategi.

Ovenfra-ned-parsing er en strategi hvor man analyserer et ukjente dataforhold ved å dra frem strukturene for et generelt parsingtre og deretter betrakter hvorvidt den kjente fundamentale struktur er kompatibel med hypotesen. Dette inntreffer i analysen av både naturlige språk og programmeringsspråk.

Ovenfra-ned-parsing er et forsøk på å finne derivasjonen til venstre av en innmatningstrøm ved å søke i parsertrær og bruke en ovenfra-ned-utvidelse av en gitt formell grammatikk. Innebærende valg blir brukt for å håndtere tvetydigheter ved å utvide alle alternative høyrehånds-sider av grammatiske regler.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aho, Alfred V.; Sethi, Ravi; Ullman, Jeffrey D. (1986). Compilers, principles, techniques, and tools (Rep. with corrections. utg.). Addison-Wesley Pub. Co. ISBN 978-0201100884. 
informatikkstubbDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.