Oslostudenten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Oslostudenten var en uavhengig avis for studenter og ansatte ved Høgskolen i Oslo. Avisen var på 16-28 sider, og ble trykket i et opplag på 4 000 eksemplarer. Den kom ut fire ganger i semesteret. Styret i Oslostudenten bestod av fem medlemmer. To stykker fra Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo, og to fra Oslostudenten, i tillegg til redaktøren.

Avisen var grovt sett delt opp i nyhet, kultur, magasin- og debattseksjoner. Redaksjonen bestod av rundt 20 medarbeidere, hovedsakelig journaliststudenter.

Finansieringsmodellene for avisen har vært mange. De siste årene ble avisen drevet av midler fra Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad (OAS) via Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo, som fordeler disse. Annonsesalg var med på å dekke inn selve trykkeutgiftene.

I forbindelse med sammenslåingen mellom OAS og SiO, ble Oslostudenten møtt med nye krav om å dekke alle utdanningsinstitusjonene i den nye store samskipnaden[1] for å beholde noenlunde samme finansieringsordning. Dette var en svært stor utfordring for en mindre studentpublikasjon, og ville i tillegg ha skapt konkurranse med det mer veletablerte Universitas.

Situasjonen var sterkt medvirkende til at Oslostudenten ble lagt ned i slutten av kalenderåret 2010. Dens etterkommer ble studentmagasinet ERGO[2].

Oslostudenten har en noe brokete fortid. Det har vært gjort flere forsøk på å holde i gang og dra i gang igjen utgivelsen, i hovedsak knyttet til journalistutdanningen. Den siste versjonen av Oslostudenten ble stiftet av studenter fra journalistutdanningen ved skolen våren 2005. Avisa var en fortsettelse av Tiger Tidende, som ble etablert i 1995. De første årene ble avisdriften organisert gjennom det studenteide aksjeselskapet Studentmedier AS.

Ansvarlige redaktører[rediger | rediger kilde]

  • Torstein Brattset Drabløs (februar 2005 – september 2005)
  • Hans-Inge Giske Langø (september 2005 – januar 2007)
  • Amund Trellevik (januar 2007 – januar 2008)
  • Ole-Tommy Pedersen (januar 2008 – juni 2009)
  • Sveinung Holien (juli 2009 – juni 2010)
  • Martin Jacob Kristoffersen (juli 2010 – desember 2010)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pengelens studentmagasin». universitas.no. Besøkt 25. april 2019. 
  2. ^ «Relanserer studentmagasinet ERGO». Journalen. Besøkt 25. april 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]