Oslo og Omegn Turistforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Oslo og Omegn Turistforening
Stiftet1936
LandNorge
Opphørt2002

Oslo og Omegn Turistforening (OOT) ble stiftet i 1936 av på initiativ fra medlemmene i Friluftsklubben. Foreningens formål var å «fremme fotvandring og friluftsliv i Oslo omegn og å utbre kjennskap til disse strøk».

Foreningen skulle videreføre det omfattende arbeidet med skilting og merking av stier i Oslomarka, som Friluftsklubben hadde startet på 1920-tallet. Friluftsklubben mente at dette arbeidet nå burde videreføres av an lokal turistforening, som samtidig kunne arbeide for å forbedre losjiforholdene i Oslomarka og ivareta fotturistenes øvrige interesser, for eksempel ved å publisere årbøker, medlemsblad og arrangere fellesturer[1].

OOT utga medlemsbladet Til skogs fram til 2002. Foreningen drev fra 1955 Kobberhaughytta i Nordmarka (både servering og overnatting).

Skilting av stier i Oslomarka

I 1985 hadde OOT 1500 medlemmer og DNT hadde 35 000 i samme geografiske område, dvs. Oslo og omegn. OOT ble i 2002 slått sammen med Den Norske Turistforening som en del av konsolideringsprosessen blant norske turistforeninger. Da DNT gikkk over til å være alle lokale turistforeningers «paraplyorganisasjon», ble OOT ble slått sammen med DNT, og DNT Oslo og Omegn ble opprettet som en medlemsforening for medlemmer i Oslo og Akershus.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Janson, Alfred (1936). De blå stier. Oslo: Friluftsklubben. Tilgjengelig i Nasjonalbiblioteket.