Oslo Modellbilklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Oslo Modellbilklubb (forkortet OMK) er en forening for folk som er interessert i radiostyrte biler.

Klubben holder til på Hvervenbukta Motorsenter, rett sør for Oslo. Der disponerer den tre større bilbaner, bygget på dugnad av klubbens medlemmer: En asfaltert bane med lengde om lag 250 meter, for biler i skala 1:10 track og 1:8 track. To terrengbaner laget for buggy racing 1:10 og 1:8, den lengste med banelengde om lag 200 meter. Banen for 1:10 buggy har en ganske spesiell rampe, kalt «Wall of Death». Det er en 3,6 meter høy og 6,3 meter bred meget dosert sving. På toppen er den helt vertikal, så det er en utfordring å kjøre på den.

Baneanlegg har flomlys og overbygde «mekkeområder» for deltagerne. Ved konkurranser operer man med elektronisk tidtaking og speaker, og anlegget har toaletter, kiosk og parkering.

Modellbilklubben er tilsluttet Norges Motorsportforbund (NMF), som er hovedorganet for blant annet radiostyrt bilsport i Norge. Via forbundet er klubben tilknyttet Norges Idrettsforbund.

Gjennom NMF er klubben også tilsluttet European Federeation of Radiocontrolled Automobiles, EFRA. Modellbilsporten utøves stort sett etter internasjonale regler, og det konkurreres internasjonalt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]