Hopp til innhold

Opus (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For andre betydninger av ordet, se Opus (andre betydninger)
Opus
UtmerkelserAmadeus Austrian Music Award (2021)[1]
OpphavØsterrike (1973)
SjangerPoprock
Aktive år1973
PlateselskapPhilips
Nettstedhttp://www.opus.at
Medlemmer
Herwig Rüdisser (1978–), Ewald Pfleger (1973–)

Opus var en østerriksk pop-rock-gruppe som ble dannet i 1973. I 1984 slo den igjennom med låten Live is Life. I Norge lå den på Topp-20 i 14 uker i 1985, med 2.-plass som beste plassering. Opus egnes som en «one hit wonder» med «Live is Life».

Bandet ga sin siste konsert 21. desember 2021 i Graz.[2]

Medlemmer

[rediger | rediger kilde]
  • Herwig Rüdisser (sang)
  • Ewald Pfleger (gitar)
  • Kurt-Rene Plisnier (keyboard)
  • Günter Grasmuck (trommer)

Diskografi

[rediger | rediger kilde]
  • 1980 – Daydreams
  • 1981 – Eleven
  • 1982 – Opusition
  • 1984 – Up And Down
  • 1984 – Live Is Life (live)
  • 1985 – Solo
  • 1987 – Opus
  • 1990 – Magical Touch
  • 1992 – Walkin' On Air
  • 1993 – Jubileé (live)
  • 1996 – Love, God & Radio
  • 2003 – Flyin' Higher – Greatest Hits (Best-Of)
  • 2004 – The Beat Goes On

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ steiermark.orf.at[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Opus: Ein letztes Mal „Live is life“». ORF. 22. desember 2021. Besøkt 22. desember 2021. 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]