Ong Teng Cheong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ong Teng Cheong
Født 22. januar 1936
Straits Settlements
Død 8. februar 2002 (66 år)
Singapore
Utdannet ved University of Adelaide, University of Liverpool
Yrke Arkitekt, politiker
Parti ingen verdi
Nasjonalitet Singapore

Ong Teng Cheong (født 22. januar 1936, død 8. februar 2002) var den første direkte valgte presidenten i Republikken Singapore. Han satt som landets femte president, var president fra 2. september 1993 og frem til 1. september 1999. Ong gikk av som president i en alder av 63 år.

The People's Action Party (PAP) stilte Ong opp som kandidat i det singaporske parlamentsvalget i 1972. Hans første politiske utnevnelse kom bare tre år senere da han ble utnevnt til Senior Minister of State for kommunikasjon. På den tiden presset Ong på for utviklingen av prosjektet Mass Rapid Transit System (MRT), som skulle bli det største byggeprosjektet i Singapores historie.

Ong bestemte seg for å ikke å kjøre for sin andre periode som president i 1999. Et valg som delvis ble gjort på grunn av helsemessige årsaker. Ongs kone, Ling Siew mai, døde i august 1999 etter en kreftsykdom. Ong døde 8. februar 2002, i en alder av 66 år, av lymfekreft . Blant de fem tidligere presidentene i Singapore som har dødd, er Ong den første presidenten som ikke har fått en statsbegravelse. I stedet fikk han en statlig assistert begravelse.