Omsorgsbygg Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Omsorgsbygg Oslo
Org.formKommunalt foretak
Org.nummer985 987 246
Etablert11. juni 2002
MorselskapOslo kommune
Hovedkontor OsloRediger på Wikidata
LandNorge
Styreleder Kari AndreassenRediger på Wikidata
Nettsted Offisielt nettsted

Omsorgsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak i Oslo kommune som bygger, vedlikeholder og forvalter kommunale formålsbygg. Sognsveien barnehage, som er bygget og eid av Omsorgsbygg, vant Oslos arkitekturpris 2009 for beste bygg innen skole- og barnehagesektor. Margarinfabrikken barnehage på Sagene, som er Norges største barnehage, er et av signalbyggene.

Omsorgsbygg Oslo KF har 155 ansatte, med hovedkontor i Sommerrogata 1 ved Solli Plass i Oslo, samt et kontor i Storgata. Administrerende direktør er Per Morten Johansen.

Styret[rediger | rediger kilde]

Omsorgsbygg Oslo KF er underlagt et eget styre. Foretaket sorterer under Byrådsavdeling for næring og eierskap, og det er også byrådet som utnevner styret. Styret har sju medlemmer, hvorav to er ansattes representanter. Disse er styreleder Stig Bech, nestleder Johan Arnt Vatnan og styremedlemmene Nils Dugstad, Anne Lene W. Hojem, Britt Momrak Baumann, Anna Marion Persch (ansattes representant) og Erik Ølness (ansattes representant).

Mål og oppgaver[rediger | rediger kilde]

Omsorgsbygg skal eie, forvalte og utvikle kommunale formålsbygg og bidra til høy kvalitet på kommunens pleie- og omsorgstjenester, tiltak for barn og unge og kulturtilbud. Foretaket skal legge forretningsmessige prinsipper til grunn innenfor de rammer som gjelder for kommunal virksomhet. Den totale bygningsmassen er voksende og var ved utgangen av 2012 på ca. 900.000 m² fordelt på ca. 1.150 bygninger.

Bygningsmassen består i all hovedsak av bydelenes sykehjem, bo- og rehabiliteringssentre, barnehager og barneparker, kommunalt eide institusjonsbygg knyttet til rusmiddelomsorg, barnevern og psykiatri samt Legevakten. I 2006 overtok foretaket også kommunens formålsbygg som biblioteker, museer, brannstasjoner, eldresentre og ungdomsklubber i tillegg til noen næringseiendommer. Foretakets største utfordringer er å innhente vedlikeholdsetterslepet på de eiendommene som er tillagt foretaket, bidra til å oppfylle kommunens mål om full barnehagedekning ved å fremskaffe lokaler til nye barnehageplasser, å rehabilitere sykehjem og etablere flere omsorgsboliger, samt gjennomføre tiltak i eiendomsmassen som ivaretar bystyrets målsettinger innen miljø, klima og universell utforming.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]