Ogre Battle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Ogre Battle» er den første sangen på den sorte siden av Queen II, og også den første på albumet som er komponert av Freddie Mercury. Som tittelen sier, forteller den en historie om en kamp (battle) mellom mennesker og troll (ogre), og den inkluderer en gitarsolo av Brian May kombinert med stemmen til Roger Taylor for å simulere en kamp.

Sangen ble komponert av Freddie Mercury i Queens tidligere dager, det er sagt han komponerte den for gitar og brukte å spille den i raskt tempo. Uansett lot han Brian May spille gitar på plata og i ettertid. «Ogre Battle» har vært en del av Queens konserter siden 1972, faktisk før deres første album. Den var opprinnelig skrevet til deres andre prosjekt (Queen II) fordi de ville spille den inn skikkelig i stedet for å gjøre det i hastverk (de måtte i såfall da gjøre det mellom alle de andre innspillingene til sangene de spilte inn til det første albumet). En annen sang de hadde spart til andrealbumet er «White Queen (As it Began)», som er skrevet av Brian May i hans tid som student.

Ogre Battle er en avansert og kompleks sang. Freddie Mercury krevde av produsent Thomas Baker at den skulle inneholde mange progressive effekter. Effektene var blant annet skarptrommer spilt baklengs, roping, forvrengte gongtrommer (gong-gong) og at slutten på platen er den samme som begynnelsen, men spilt baklengs.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]