Offroad Finnmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Logo til rittet
offroad Finnmark
Offroad Finnmark
Offroad Finnmark
På Finnmarksvidda

Offroad Finnmark er et krevende terrengsykkelritt med start og mål i Alta. Det første rittet gikk av stabelen i 2009. Rittet er et årlig arrangement, bestående av flere ritt, 150 km, 300 km og 700 km, og er et krevende utholdenhetsritt. I tillegg arrangeres det barne - og familieritt.

Rittprofil[rediger | rediger kilde]

Offroad Finnmark 700 er et en-etappes sykkelritt på omtrent 700 km. Rittet har til sammen mellom 9 og 11 000 klatremeter. Rittet er dominert av teknisk sykling, med innslag av sykkelorientering ved hjelp av GPS og kart.

Traséen domineres av opparbeidede kjerreveger, stier og tråkk på Finnmarksvidda. Det er også områder med ekstremt krevende teknisk sti, myrer og elver. Terrenget er kupert og gjennomsnittsfarten er ca. 12 km/t.

Det kreves et svært høyt nivå av alle deltagere, og rittledelsen skal godkjenne hvert enkelt lag individuelt.

Rittet er på ca. 300 km og svinger innom flere fjellstuer og et grendehus (sjekkpunkter).

Begge rittene kjøres i en enkelt etappe med minimal mengde pålagt hvile. Uten midnattssolen kunne aldri løpet vært arrangert i dette formatet, den gjør det mulig for rytterne å sykle trygt døgnet rundt i svært krevende teknisk terreng. I tillegg til kart brukes GPS til å navigere rytterne over Finnmarksvidda. Med GPS kan det elektronisk vises hvor hver enkelt deltager befinner seg i løypa. Dette kan sees på rittets nettside.

Offroad Finnmark 150 er et nytt ritt, som arrangeres første gang i 2016.[trenger referanse] Det har tre kategorier: Solo, fatbike og junior.[bør utdypes]

Kategorier[rediger | rediger kilde]

Offroad Finnmark 300 og 700, samt of150 junior er av sikkerhetsgrunner lagritt. Det er tre klasser:

  • Menn
  • Kvinner
  • Mix lag

Det må være 2-3 ryttere på hvert lag.

Of150 solo og fatbike er soloklasser med vanlig aldersinndeling.

Deltagere[rediger | rediger kilde]

Tidligere deltagere har vært norgesmestere, internasjonale vinnere, mesterskapsvinnere og mer. Noen av disse deltagerne er blant annet Gerit Pfuhl, Jon Kristian Svaland og Tor Halvor Bjørnstad.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]