Odd Fellow logen Morild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Odd Fellow logen Morild ble grunnlagt den 22. april 1972 i Bodø som Odd Fellow loge nr 81 i Den Norske Odd Fellow Ordenen. Logen er oppkalt etter lysfenomenet morild, som er vanlig i havet utenfor Bodø. Logens segl portretterer en Nordlandsbåt som seiler på havet, og symboliserer Bodøs rolle som et av de største byggestedene for slike båter på 1800-tallet.

Logen er den andre Odd Fellow logen som ble grunnlagt i Bodø, og har Odd Fellow logen Landego som moderloge. Dens historie starter med et møte i Loge Landego den 27. november 1970 der 10 brødre tok til orde for å etablere en broderforening. Broderforeningen ble innstiftet i Loge Landego den 17. februar 1971 med ti medlemmer, i nærvær av Stor Sire Arne Espelund, DDSS Odd Landmark og 36 brødre fra loge Landego.

Broderforeningen ble opphøyd til loge den 22. april 1972 i nærvær av Stor Sire og Stor Sekretær fra Storlogen. Ved grunnleggelsen var logen underlagt Odd Fellow leiren Trøndelag. Den 10. mai 1974 ble den overført til Odd Fellow leiren Nordland i Bodø.

I samarbeid med loge Landego, la loge Morild grunnlaget for institueringen av Odd Fellow logen Bodin den 4. oktober 1983.

Morild var også moderlogen til Odd Fellow logen Elias Blix, og da denne ble instituert den 6. mars 2004 meldte 45 brødre overgang til den nye logen. Medlemsmassen i loge Morild ble samtidig redusert fra 147 til 102 brødre.

Loge Morild hadde 102 medlemmer pr 1. januar 2011.

Logen deler ordenshus med begge Odd Fellow leirene og Rebekkaleiren Polarsirkelen i Bodø, samt Odd Fellow logene Landego, Bodin, Stella Nova, Elias Blix, Børrvasstind og rebekkalogene Providentia, Konkylie og Sildre.