Odd Fellow logen Bodin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Odd Fellow logen Bodin ble grunnlagt den 4. oktober 1983 i Bodø som Odd Fellow-loge nr 106 i Den Norske Odd Fellow Ordenen. Logen hentet sitt navn fra Bodin kirke, som ble grunnlagt i året 1240. Kirken er også avbildet i logens segl.

Logen var den tredje Odd Fellow-logen som ble grunnlagt i Bodø, og står i en særstilling fordi den har to moderloger. Bakgrunnen for dens opprettelse var et samarbeid mellom logen Landego (grunnlagt 1962) og logen Morild (grunnlagt 1972).

Den 16. juni 1982 sendte de to Bodø-logene en søknad til Storlogen om å danne en broderforening, som senere ble opphøyd til logen Bodin. Søknaden var undertegnet seks brødre fra loge Landego og fire brødre fra logen Morild. Broderforeningen bestod ved opprettelsen av blant annet ti brødre fra loge Morild; flere av dem ble senere Ordførende Mestere i loge Bodin. Ved grunnleggelsen var logen underlagt Odd Fellow-leiren Nordland i Bodø.

Logen deler ordenshus med begge Odd Fellow-leirene og Rebekkaleiren Polarsirkelen i Bodø, samt Odd Fellow-logene Landego, Morild, Stella Nova, Elias Blix, Børrvasstind og rebekkalogene Providentia, Konkylie og Sildre.